Skip Navigation LinksHome > Awards > 2016 Project/Team Awards > SLAC Science and User Support Building
  • LinkedIn
  • Google
  • Delicious
  • Digg
  • Add to Favorites


SLAC Science and User Support Building

SLAC Science and User Support Building

Challenge Design-Build Project Delivery Addressed:
SLAC (originally named Stanford Linear Accelerator Center, now SLAC National Accelerator Laboratory) chose to use the design-build delivery method for several reasons, including a desire to deliver the project on an accelerated schedule and the need for collaboration within the chosen team. SLAC needed partners who could deliver the vision of the bridging documents on schedule and budget.

Summary:
This design-build project includes a new four-story, 62,125-square-foot building; a 350-seat auditorium with a green roof; a cafeteria with two patio areas; and several collaboration spaces throughout the building. The first phase of the project involved the demolition of existing facilities including the original Panofsky Auditorium, visitor’s center and cafeteria.
 
 
Design-Build Team
Client/Owner SLAC National Accelerator Laboratory/ Department of Energy
Design-Builder Hensel Phelps
General Contractor Hensel Phelps
Architects KMD Architects, STUDIOS Architecture
Engineer Crosby Group Engineers
Duration of Construction: 24 months
Project Cost: $51,653,342